Sessió Extraordinària SCU

Dia i hora encara per determinarprevist maig o juny 2018

Lloc: Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears 

Trasplantament Renal Ortotòpic.
Del Segle XX al XXI

 

Professor J.M. Gil-Vernet Vila

 

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1947, el Prof. J. M. Gil-Vernet Vila es va doctorar amb la qualificació d'excel·lent cum laude per la Universitat de Madrid el 1951. Deixeble directe del seu pare, Salvador Gil- Vernet, l’any 1956.es va especialitzar en urologia.

 

Va ser Cap del Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i, a proposta del Dr. Estapé, llavors rector de la Universitat de Barcelona, ​​va ser nomenat catedràtic numerari d'Urologia. A partir de 1973 fou el director de l'Escola Professional d'Urologia, adscrita a la càtedra i al Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.

 

En col·laboració amb el nefròleg Dr. Antoni Caralps, el 1965 va realitzar el primer trasplantament d'un òrgan (ronyó) amb èxit a Espanya. També va realitzar el primer trasplantament del món de testicle humà l’any 1978. Més tard, el 1983, amb la col·laboració del Dr. Laureano Fernández-Cruz va efectuar el primer trasplantament de pàncrees a l'Estat espanyol. Cal destacar també que des del 1973 fins al 1980 va ser vicerector de la Universitat de Barcelona.

 

El 1981 va descobrir l'exploració radiogràfica tridimensional intraoperatòria de ronyó.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© SOCIETAT CATALANA D'UROLOGIA