Sessió Extraordinària SCU

Barcelona, 7 de juny de 2018

Trobada amb el Professor Gil-Vernet, una sessió extraordinària

Magnifica jornada la que va viure la SCU el dijous 7 de juny a la seu del Col·legi de Metges de Barcelona. 

 

Vàrem poder gaudir d'una excel·lent lliçó magistral de cirurgia urològica a mans del Professor Gil-Vernet, el qual als seus 95 anys encara manté actualitzats tant els coneixements, com la capacitat d’investigador quirúrgic, cosa que va saber transmetre, en un ambient de cordialitat, a tots els uròlegs assistents. 

 

La SCU va gaudir d'aquest il·lustre membre, al mateix temps que li brindava tot el seu reconeixement. Els antics alumnes van poder comentar amb ell les tècniques quirúrgiques i recordar els moments viscuts al seu costat. Uns moments que, de ben segur, quedaran a la memòria de tots els uròlegs que hi van participar.

CRONOLOGIA QUIRÚRGICA DEL TRASPLANTAMENT DE RONYÓ

 

Professor J.M. Gil-Vernet Vila

 

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1947, el Prof. J. M. Gil-Vernet Vila es va doctorar amb la qualificació d'excel·lent cum laude per la Universitat de Madrid el 1951. Deixeble directe del seu pare, Salvador Gil-Vernet, l’any 1956 es va especialitzar en urologia.

 

Va ser Cap del Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i, a proposta del aleshores rector de la Universitat de Barcelona Dr. Estapé, ​​va ser nomenat catedràtic numerari d'Urologia. A partir de 1973, fou el director de l'Escola Professional d'Urologia, adscrita a la càtedra i al Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.

 

En col·laboració amb el nefròleg Dr. Antoni Caralps, el 1965 va realitzar el primer trasplantament d'un òrgan (ronyó) amb èxit a Espanya. També va realitzar el primer trasplantament del món de testicle humà l’any 1978. Més tard, el 1983, amb la col·laboració del Dr. Laureano Fernández-Cruz va efectuar el primer trasplantament de pàncrees a l'Estat espanyol. Cal destacar també que des del 1973 fins al 1980 va ser vicerector de la Universitat de Barcelona.

 

El 1981 va descobrir l'exploració radiogràfica tridimensional intraoperatòria de ronyó.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© SOCIETAT CATALANA D'UROLOGIA