Candidatures a Vocal de Residents i Coordinador/a del Gruc

Un cop exhaurit el termini per a la presentació, a continuació trobareu la proposta de les 3 candidatures rebudes (per ordre alfabètic de cognom).

 

Us recordem que la votació es farà únicament de manera presencialdurant el transcurs de la jornada de dissabte 13 d’abril del 22è Simposi SCU, en horari d’obertura de la Secretaria, i a l’inici de l’Assemblea General, la qual tindrà lloc el mateix dia 13 per la tarda. El recompte pertinent de vots es farà també durant l’Assemblea. Per poder votar és requisit imprescindible ser soci/a de la SCU.

Candidat:               JOSEP BALAÑÀ LUCENA

Centre de treball:   Fundació Puigvert

Any de residència:  R3

 

Proposta:

Com a candidat a vocal de residents de la societat catalana d'urologia, proposo concretar una reunió anual d'habilitats quirúrgiques amb simuladors per als residents d'urologia, per a poder practicar, compartir i adquirir nous coneixements quirúrgics.

 

Candidata:             CLÀUDIA MERCADER I BARRULL

Centre de treball:   Hospital Clínic i Provincial de Barcelona

Any de residència:  R3

 

Proposta:

Crec que el Grup de Residents Uròlegs Catalans (GRUC) de la Societat Catalana d'Urologia (SCU) ha de ser un punt de trobada per a tots els residents que s'estan formant en la especialitat d’Urologia als hospitals d’arreu de Catalunya,  que ha de tenir per objectius:

  • Oferir suport formatiu i orientació de la carrera professional al resident.

  • Fomentar l’establiment de relacions professionals entre els residents de diferents hospitals.

  • Incentivar als Uròlegs especialistes en mantenir l’esperit docent i formatiu.

Actualment la SCU, a banda del Simposi anual i les sessions formatives mensuals que també beneficien a tots els residents, contempla dues activitats dirigides exclusivament als residents:

  • La Sessió Anual de Residents, en format concurs de Casos Clínics.

  • La Jornada de la GRUC dins del Simposi anual de la SCU, realitzada per primera vegada aquest any i en la que hem treballat tots els membres que actualment conformen el GRUC.  

Així, com a proposta de projectes per dur a terme amb la GRUC els propers 4 anys:

  1. Consolidar i definir les tasques del GRUC i dels seus membres, donada la seva curta trajectòria.

  2. Consolidar i millorar la Jornada de la GRUC dins del Simposi anual de la SCU segons els temes que puguin interessar i ajudar als residents, donat que aquest any es realitza per primera vegada.

  3. Consolidar Acte de Benvinguda/Comiat als Residents d’Urologia de Catalunya, que s’ha proposat aquest any per primer cop, i que ajudaria a introduir als nous residents a la comunitat urològica catalana, presentar-los els projectes de la SCU i la GRUC i orientar-los en aquesta nova etapa formativa, així com per a celebrar la graduació dels nous especialistes.  

  4. Establir un workshop anual sobre diferents  temàtiques (tipus HoT) per als residents socis de la GRUC (en col·laboració amb els diferents Grups de Treball de la SCU segons temàtica).

  5. Amb l’ajuda dels diferents Grups de Treball de la SCU, col·laborar en la formació continuada durant la residència amb la creació de webinars on-line.

  6. Descriure l’estat actual de la residència d’Urologia a Catalunya mitjançant la recollida de dades demogràfiques i sobre activitat acadèmica, formativa, laboral i de recerca dels residents d’urologia dels diferents hospitals catalans. 

Candidata:              NATÀLIA PICOLA BRAU

Centre de treball:    Hospital Universitari de Bellvitge

Any de residència:   R3

 

Proposta:

Sóc la Natàlia Picola, resident de 3r any a l’Hospital de Bellvitge. Enguany, es renova el càrrec de Vocal de Residents de la Societat Catalana d’Urologia i m’agradaria fer-vos arribar la meva candidatura i així aprofitar l’oportunitat de coordinar el Grup de Residents d’Urologia Catalana format fa uns mesos per la SCU.

 

Com a coordinadora del grup, m’agradaria seguir potenciant la participació dels residents de tots els hospitals, de tal manera que les noves propostes i activitats fossin partícips residents de tots els hospitals, adequant-se així les necessitats de tots nosaltres.

 

D’altra banda, es podrien sumar noves jornades que fomentin la formació dels residents no ja des del punt de vista teòric sinó per exemple millorar les habilitats quirúrgiques, comunicació o redacció d’articles científics. A més, es podria organitzar una jornada dedicat a la formació a l’estranger, no només pel que fa de cara a conèixer les experiències d’altres residents per fer una rotació externa, sinó també de cara a la formació després d’acabar la residència (fellowship/treballar a l’estranger). 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Societat Catalana d'Urologia