Presidència. María José Ribal Caparrós

Benvolguts companys i companyes,

 

Soc membre de la SCU des de resident i sempre he estat convençuda que la nostra, és una Societat molt important i amb molt de potencial. Per a mi és tot un repte assumir-ne la presidència i espero dur-lo a terme tot complint amb les vostres expectatives.
És un gran honor que m’hagueu fet confiança i crec que la meva trajectòria professional ajudarà a assolir els objectius que ens marquem entre tots. 

La nostra Societat s’acosta als 75 anys d’història i és una gran responsabilitat per a nosaltres continuar amb el nivell d’excel·lència dels nostres antecessors, els quals han aconseguit que la urologia catalana sigui una autèntica pionera. A tots ells, els estic profundament agraïda, pel seu lideratge i per les seves contribucions en l’exercici de la presidència, i també a tots els membres de les Juntes anteriors. M’inspiro en el seu compromís i en els seus èxits. De fet, el creixement de la nostra Societat ha estat impulsat col·lectivament per tots ells i espero continuar en aquesta línia per tirar endavant amb la missió de la SCU

Amb aquest afany, m’uneixo als nous companys de la Junta Directiva per tal de consolidar els antics projectes i encarar-ne de nous. Veig una veritable necessitat d'accelerar el nostre ritme de feina, tant per la prevalença i la complexitat de les malalties urològiques, com també per l’augment de l’expectativa de vida, la qual cosa ens durà a tractar cada cop més amb pacients d’edat molt avançada i, tot sovint, en situació de fragilitat.

 

Tanmateix, els esforços per tractar les patologies urològiques estan cada cop més compartimentats i per poder fer front a tots els requeriments és imprescindible treballar en equip i constituir grups de treball, així com expandir i millorar les relacions amb les altres societats científiques. Crec fermament que el fet de treballar tots junts és la clau per aconseguir que el conjunt d'uròlegs catalans ocupem el lloc que ens mereixem. El meu objectiu principal és engrescar TOTS els membres de la nostra Societat a involucrar-s’hi, per seguir millorant, per coordinar-nos i assolir els millors resultats possibles per als nostres pacients, a TREBALLAR JUNTS per fer-nos costat i aprendre els uns dels altres.

També veig essencial invertir en els nostres residents, perquè tinguin un referent i perpetuïn l'escola i la forma de fer de la urologia catalana. En aquest sentit, caldrà incrementar la formació continuada, tot obrint les portes a noves tecnologies i a nous canals de difusió de l’ensenyament. 

 

Amb tots aquests objectius, assumeixo la responsabilitat i el compromís amb al nostra Societat per liderar la Junta i per portar a terme aquest gran repte, representar-vos i augmentar la visibilitat de la SCU a escala nacional i internacional, amb vocació catalana i europea.

 

Una abraçada,

Dra. María José Ribal Caparrós

Presidenta de la Societat Catalana D'Urologia

 

Abril 2018

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Societat Catalana d'Urologia