GRUC (Grup de Residents Uròlegs Catalans)

El 2019 es va crear el Grup de Residents Uròlegs Catalans, que per les seves sigles anomenem GRUC, amb la intenció de donar, dins la SCU, un espai als Residents que els permeti establir-hi relacions i també organitzar-se per compartitr interessos i inquietuds. 

 

Per formar part del GRUC només cal ser soci/sòcia de la SCU.

Per als R1, fer-se soci és totalment gratuït el primer any.

A partir del 2n any i durant tota la residència, el cost és de només 30 €.

 

A més, formar part de la SCU permet de participar en totes les activitats gratuïtes de formació continuada que la SCU realitza al llarg de l’any per a tots els socis i sòcies, optar als premis que s'otorguen anualment, i molts altres avantatges importants en l’àmbit de la formació.

 

Fes-te soci/sòcia!

 

Clàudia Mercader i Barrull

Vocal de Residents de la SCU i Coordinadora del GRUC:

Clàudia Mercader i Barrull, resident de 3r any de l'Hospital Clínic de Barcelona, va ser escollida com a nova Vocal de residents i Coordinadora del GRUC, com a resultat de la jornada electoral que va tenir lloc durant el 22è Simposi de la SCU, el dissabte 13 d'abril de 2019.

D'esquerra a dreta: Alejandro García Larrosa, vicepresident 1r, María José Ribal, presidenta, Mireia Musquera, tresorera, Josep M. Gaya, vocal d’activitats científiques, María Pilar Luque, secretària i Clàudia Mercader, nova vocal de residents  i  coordinadora del GRUC.  

Proposta de Clàudia Mercader Barrull:

 

Crec que el Grup de Residents Uròlegs Catalans (GRUC) de la Societat Catalana d'Urologia (SCU) ha de ser un punt de trobada per a tots els residents que s'estan formant en la especialitat d’Urologia als hospitals d’arreu de Catalunya, que ha de tenir per objectius:

 • Oferir suport formatiu i orientació de la carrera professional al resident.

 • Fomentar l’establiment de relacions professionals entre els residents dels diferents hospitals.

 • Incentivar als uròlegs especialistes per mantenir l’esperit docent i formatiu.

Actualment la SCU, a banda del Simposi anual i les sessions formatives mensuals que també beneficien a tots els residents, contempla dues activitats dirigides exclusivament als residents:

 • La Sessió Anual de Residents, en format concurs de Casos Clínics.

 • La Jornada de la GRUC dins del Simposi anual de la SCU, duta a terme per primera vegada aquest any 2019 i en la qual hem treballat tots els membres que actualment conformem el GRUC.  

Així, com a projectes per dur a terme amb el GRUC els propers anys, proposo:

 1. Consolidar i definir les tasques del GRUC i dels seus membres, atesa la seva curta trajectòria.

 2. Consolidar i millorar la Jornada de la GRUC dins del Simposi anual de la SCU segons els temes que puguin interessar i ajudar els residents, atès que aquest any es realitza per primera vegada.

 3. Consolidar Acte de Benvinguda/Comiat als Residents d’Urologia de Catalunya, que s’ha proposat aquest any per primer cop, i que ajudaria a introduir als nous residents a la comunitat urològica catalana, presentar-los els projectes de la SCU i la GRUC i orientar-los en aquesta nova etapa formativa, i celebrar també la graduació dels nous especialistes.  

 4. Establir un workshop anual sobre diferents  temàtiques (tipus HoT) per als residents socis de la GRUC (en col·laboració amb els diferents Grups de Treball de la SCU segons temàtica).

 5. Amb l’ajuda dels diferents Grups de Treball de la SCU, col·laborar en la formació continuada durant la residència amb la creació de webinars on-line.

 6. Descriure l’estat actual de la residència d’Urologia a Catalunya mitjançant la recollida de dades demogràfiques i sobre activitat acadèmica, formativa, laboral i de recerca dels residents d’urologia dels diferents hospitals catalans. 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Societat Catalana d'Urologia