Urology Week 2021 
(Setmana de la Urologia 2021)

 

Dimarts 21 de setembre 2021

Sessió sobre la incontinència urinària 
organitzada juntament amb Grup Claror 
dins la Urology Week 2021 de l'EAU.

Entrevista a la Dr. M J Ribal, Presidenta de la SCU

sobre la incontinència urinària
en el programa "Fet a mida" del 21 d'octubre a La Xarxa TV.

(des de minut 1:10:00 a minut 1:36:00)

Aquí sota teniu els cartells oficials de la campanya d'enguany,
us els podeu descarregar en PDF
per si els voleu imprimir o enviar als vostres contactes.

Cada mes de setembre, l'Associació Europea d’Urologia (EAU) acull la Urology Week (Setmana de la Urologia), una campanya internacional de conscienciació sobre les diferents malaties urològiques i els seus tractaments.

 

Durant la Setmana de la Urologia, es pretén educar el públic sobre lles diferents malaties, mostrar les opcions de tractament disponibles i ajudar a trencar el tabús existents a través de debats i compartint experiències i idees. 

 

Enguany, la Setmana de la Urologia tindrà lloc del 20 al 24 de setembre i estarà centrada en la incontinència urinària:

 

Segons la informació més recent de què disposem, al voltant del 20% dels adults pateixen en algun moment de la seva vida d'incontinència urinària. La incontinència urinària és qualsevol pèrdua d’orina involuntària o no desitjada. Es considera una condició mèdica si passa amb regularitat. El risc de desenvolupar incontinència augmenta amb l’edat, però la gent jove també pot desenvolupar-la. Tot sovint la incontinència provoca angoixa i vergonya i moltes persones es queden sense tractament perquè se senten incòmodes parlant-ne amb el seu metge. Si la incontinència és freqüent o afecta la vostra qualitat de vida, és important demanar consell mèdic. En la majoria dels casos, la incontinència es pot tractar o curar amb opcions de tractament com ara els exercicis del sòl pèlvic, el tractament farmacològic o la cirurgia.

Des de la SCU, a través de la nostra Oficina del Pacient, hem volgut participar activament en aquesta edició de la Setmana de la Urologia 2021.

 

Per això, juntament amb el Grup Claror (CEM Claror Can Caralleu), el proper dimarts 21 de setembre, en horari de 18:00 h a  19:00 h, portarem a terme una sessió amb consells teòrics i pràctics per combatre la incontinència urinària, que estarà dividida en tres parts: 

  1. Exposició teòrica a càrrec de la Dra. Clara Centeno, uròloga.
  2. Exercicis pràctics per enfortir el sòl pelviàa càrrec d'una fisioterapeuta especialitzada.
  3. Exercicis pràctics per reforçar la paret abdominal, a càrrec de la Sra. Belén Castiñeiras, tècnica especialitzada.

Ateses les restriccions d’aforament per les mesures anti COVID-19, només hi podran assistir presencialment les persones pertanyents al Club Claror, per a tota la resta, la sessió es retransmetrà en obert (en streaming) en aquesta mateixa pàgina web,

 

Hi esteu tots convidats! 

 

Uneix-te a nosaltres i ajuda'ns a difondre la importància del diagnòstic precoç i dels tractaments disponibles. 

 

La salut urològica és important i entre tots podem marcar la diferència.

 

#UROLOGYWEEK

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Societat Catalana d'Urologia