Llibres i altres publicacions

¿Cómo convivir con el cáncer de próstata?
Manual para pacientes y familiares 

Fundación MÁS QUE IDEAS, 2018 [en castellà]

 

El càncer de pròstata i els seus tractaments poden afectar el benestar del pacient, i per extensió el de la seva família, de múltiples formes: disfunció sexual, incontinència urinària, fatiga, problemes psicològics.

 

"¿Cómo convivir con el cáncer de próstata? Manual para pacientes y familiares" és una guia informativa que ofereix a les persones afectades per un càncer de pròstata, pacients o familiars, eines per afrontar millor els efectes secundaris i les seqüeles de la malaltia, tant a nivell físic, com emocional i social.

 

El contingut d'aquest manual ha estat  coordinat per la Fundación MÁS QUE IDEAS i elaborat gràcies a la participació d'altres 7 organitzacions:

Asociación Española Contra el Cáncer (AECC), Asociación Española de Linfedema (AEL), Academia Española de Nutrición y Dietética (AEND),  Asociación Española de Urología (AEU), Grupo Español de Oncología Genitourinaria (SOGUG), Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición (SEEN), y Sociedad Española de Oncología Radioterápica (SEOR).

DESCARREGAR EL LLIBRE
Cómo convivir con el cáncer de próstata.[...]
Documento Adobe Acrobat [7.1 MB]

Dos miradas sobre el cancer renal.
Explorando la experiencia de pacientes y profesionales

Fundación MÁS QUE IDEAS, 2018 [en castellà]

 

El procés de la malaltia és un viatge difícil, complex i únic per a cada persona. Són moltes variables i preocupacions a tenir en compte: el diagnòstic, les opcions de tractament, la comunicació amb el personal sanitari, els efectes secundaris, les possibles recaigudes...

 

De la mà de pacients, en aquest llibre s'ha volgut aprofundir en les seves experiències, i mitjançant les seves narracions, s'ha aconseguit fer una aproximació al que viu, pensa i sent una persona amb aquesta malaltia. I de la mà de professionals, s'ha reflexionat sobre l'atenció sanitària que reben les persones amb càncer renal i sobre aquells aspectes que s'han de millorar per oferir una bona atenció.

 

A través d'aquesta iniciativa, la Fundación MÁS QUE IDEAS vol transmetre la necessitat d'oferir un suport adaptat a la realitat de cada persona, per a això només hi ha una estratègia idònia com a punt de partida: conèixer la seva realitat.

 

Aquesta informació l'han reflectit en un informe d'accés públic i gratuït que et pots descarregar aquí sota.

DESCARREGAR EL LLIBRE
Dos miradas sobre el cancer renal.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.6 MB]

Recomanacions dieteticoculinàries
durant el tractament del càncer de pròstata 

Fundació Alícia i Hospital Clínic [en català]

 

Aquí trobareu recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer de pròstata.

Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d'Ipsen.

DESCARREGAR LA GUIA
Guia Alimentació Pacients Càncer Pròstat[...]
Documento Adobe Acrobat [7.7 MB]
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Societat Catalana d'Urologia